ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ..

alt

 

 

alt

 

 

Το σπανάκι είναι Πηγή Μη Αιμικού Σιδήρου,που ομως δεν είναι βιοδιαθέσιμος στον οργανισμό μας όπως είναι ο σίδηρος που βρίσκουμε στα ζωικά προϊόντα.

Το ωμό σπανάκι περιέχει έναν αναστολέα το οξαλικόοξύ ,που  συνδέεται με το ασβέστιο,και το σίδηρο ,με αποτέλεσμα το σώμα να μη μπορει να τα απορροφήσει . Απ το μαγειρεμένο σπανάκι ομως απορροφαται ανετα ο σιδηρος. 

 

 

 

alt

 

 

 

Το σπανάκι, εκτός του σιδήρου ,Περιέχει  φλαβονοειδή και πολυφαινόλες λουτεολίνη, κεπφερόλη. Περιέχει πεπτίδια, τα οποία σε συνδυασμό με το κάλιο, συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Κ, ασβεστίου και μαγνησίου, προσδίδουν στο σπανάκι την ιδιότητα της προφύλαξης της υγείας των οστών.

 

 

alt

 

 

 

Τρώγεται μαγειρεμένο σαν σπανακόρυζο, ή με σουπιές  Εδω να κανουμε μια παρενθεση.

Για να μπορέσει το σώμα μας να ¨διαχειριστεί¨ σωστά το ασβέστιο και τα υπόλοιπα μεταλλικά στοιχεία και για να τα εναποθέσει εκεί που πρέπει και στην ποσότητα που πρέπει χρειάζεται κάποιους ¨παράγοντες¨οι οποίοι λειτουργούν συνεργικά μεταξύ τους.

 

 

alt

 

 

 

Η βιταμίνη Κ σε συνεργασία με Τη Βιταμίνη D .Το μαγνήσιο. Τον ψευδάργυρο και Το βόριο.

Αν τωρα, υπάρχει ανεπαρκεια βιταμίνης Κ, το σώμα δεν είναι σε θέση να διακρίνει πού και πόσο ασβέστιο χρειάζεται.Τα αγγεία μας είναι από τα πρώτα όργανα που πλήττονται και αναπόφευκτα δημιουργείται αρτηριοσκλήρυνση.

Είμαστε τόσο γηρασμένοι όσο και τα αγγεία μας ή για να το πουμε πιο κομψα εχουμε την ηλικια των αγγειων μας.

Ο ίδιος μηχανισμός κρύβεται πίσω και από την πρόκληση του γήρατος επηρεάζοντας τελικά κάθε κύτταρο και όργανο στο σώμα μας.

Η βιταμίνη Κ και οι συμπαράγοντές της παίζουν ζωτικό ρόλο στη διαχείριση των επιπτώσεων  της Φλεγμονής, τον Μυστικό Δολοφόνο ,όπως την αποκάλεσε το Περιοδικό ΤΙΜΕ.

 

alt

 

 

 

https://kosmaser.wordpress.com/2008/11/25/flegmones/

 

alt

 

 

 

Διατροφικές ¨πηγές¨ βιταμίνης Κ είναι 

Πρωτο και με διαφορα το σπανάκι (266 μgr),

Σε Πίτες (σπανακόπιτα) ή ακόμα τρώγεται και ωμό (ή ατμο-βραστό) σε διάφορες σαλάτες.

Δεδομένου ότι οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες  χάνονται κατά τη διάρκεια του βρασμού,Ο Καλύτερος Τρόπος Είναι Να Μαγειρέψετε Το Σπανάκι Στον Ατμό .

 

 

alt

 

 

 

Στην Ελλάδα το σπανάκι είναι πολύ διαδεδομένο.  Καλλιεργούνται 25.000 στρέμματα περίπου, και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 36.000 τόνους. 

 

 

alt

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: