SMOKE GETS IN YOUR EYES..

25 Οκτ 2013

alt

Σαν κεραυνός εν αιθρία επεσε η ειδηση : 
Καρκίνος.Στην αρχή δεν το πίστεψε.Αυτός δεν είχε πιάσει ποτέ το τσιγάρο στο χέρι του.Ακόμα και σε χώρους που κάπνιζαν δεν έμπαινε ποτέ. Ζούσε με την τελευταία λέξη της ιατρικής δεοντολογίας.Ολα του σε αγαστή ισορροπία.
Πώς λοιπόν καρκίνος στον πνεύμονα;
Να πάρουμε και δεύτερη γνώμη.Μήπως έγινε κάποιο λάθος.Ομως ο ογκολόγος του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ήταν απόλυτος. Ηταν καρκίνος.Ετσι γίνεται πάντα.
Στην αρχή αρνείσαι να το πιστέψεις.
Πασχίζεις να βρείς απο κάπου να πιαστείς.
Ζητάς αγωνιωδώς κάποια ελπίδα.
Κάποιος να σου πεί οτι κάτι μπορεί να γίνει.
Μια διαφορετική θεραπεία. 
Τελικά όλα φυλλορροούν και φτάνουμε στο στάδιο της αποδοής.
Σ αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ευτυχία ή δυστυχία.
alt
Υπάρχει μια περίεργη ηρεμία.
Αρχίζει πλέον να βιώνεται ο θάνατος σαν μια φυσιολογική εξέλιξη της ζωής του συγκεκριμμένου ανθρώπου.
Σκέπτεται οτι θα πάει στο μηδέν, στην ανυπαρξία,εάν δεν πιστεύει στην μετά θάνατον ζωή. 
Εάν πάλι πιστεύει,νοιώθει περιεργα για το ότι θα συναντήσει τον Χριστό και τους αγαπημένους του. 
Ολοι φτάνουν στο σημείο της αποδοχής.
Ομως ας έρθουμε στον καρκίνο του πνεύμονα: 
Το παράδοξο είναι οτι: 9 στους 10 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι καπνιστές.
Αλλά  μόνον ο ένας στους 10 καπνιστές αναπτύσσει καρκίνο. 
Το γιατί αποτελεί μυστήριο, αλλά επιστήμονες από την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου IARC πιστεύουν ότι βρήκαν μια ισχυρή ένδειξη:
Τη  δ ι α τ ρ ο φ ή .
Όπως γράφουν στην Επιθεώρηση της Ιατρικής Εταιρείας JAMA, το κλειδί φαίνεται ότι είναι ορισμένα θρεπτικά συστατικά.Σε μελέτη με 900 πάσχοντες από καρκίνο του πνεύμονα διαπίστωσαν πως είχαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6. 
alt
Μιας βιταμίνης που Βρίσκεται κυρίως στο Μπρόκολο  το κρέας και  στα πράσινα λαχανικά. Αποτελεί συστατικό των συνενζύμων τα οποία συμμετέχουν στο μεταβολισμό των αμινοξέων. Το εύρημα αυτό μπορεί επίσης να εξηγεί γιατί αναπτύσσουν καρκίνο του πνεύμονα και άνθρωποι οι οποίοι ουδέποτε κάπνισαν ή οι οποίοι έκοψαν το κάπνισμα πριν από δεκαετίες.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου, η οποία στο 90% των περιπτώσεων οφείλεται στο κάπνισμα. 
Η νόσος κοστίζει ετησίως της ζωή σε 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 
Η μελέτη του IARC  κατέδειξε ισχυρή συσχέτιση με τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6 και της  μεθειονίνης, ένος απαραίτητου αμινοξεος.
alt
Είναι ζωτική για την δημιουργία πολλών σπουδαίων ουσιών όπως νουκλεϊκά οξέα, επινεφρίνη, χολίνη, λεκιθίνη, καρνιτίνη, μελατονίνη, κολλαγόνο, σερίνη, κρεατίνη, και διμεθυλεθανολαμίνη. 
Επιπλέον, η μεθειονίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικός παράγοντας βοηθώντας στην αποβολή βαρέων μετάλλων από το σώμα. Η μεθειονίνη διεγείρει την διαμόρφωση της γλουταθειόνης και είναι απαραίτητη για να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί το σελήνιο από το σώμα. Ο φυσιολογικός μεταβολισμός της ομοκυστεΐνης χρειάζεται βιταμίνη Β6 και μεθειονίνη.
Αυτό που ουσιαστικά ανακαλύψαμε είναι πως τα επίπεδα των δύο συγκεκριμένων συστατικών αποτελούν σημαντικό δείκτη του κινδύνου αναπτύξεως καρκίνου του πνεύμονα, λέει ο δρ Πωλ Μπρέναν, από το IARC. 
Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η διατροφή μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, αλλά είναι πρόωρο να πούμε ότι θα γλυτώσει τον καρκίνο του πνεύμονα καπνιστής    που θα αλλάξει τη διατροφή του ώστε να τρώει περισσότερα τρόφιμα με αυτές τις βιταμίνες.
Από τους 900 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, οι 100 δεν είχαν καπνίσει ποτέ, ενώ οι 260 είχαν κόψει χρόνια πριν το κάπνισμα. 
Ο δρ Μπρέναν εξήγησε πως ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα που σχετιζόταν με την βιταμίνη Β6 και την μεθειονίνη ήταν ο ίδιος και για τις τρεις ομάδες ασθενών,αν και εξ αρχής οι καπνιστές διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα.
Υπολογίσαμε πως τα υψηλά επίπεδα της Β6 και της μεθειονίνης μειώνουν κατά περίπου 60% τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, λέει ο δρ Μπρέναν. Όταν είσαι καπνιστής, η μείωση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, αν και όχι εξίσου σημαντική με την διακοπή του καπνίσματος.
Ο δρ Μπρέναν εκτιμά ότι τα ευρήματα αυτά ενισχύουν προγενέστερες μελέτες οι οποίες είχαν υποδηλώσει ότι οι διατροφικές ανεπάρκειες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνουν την πιθανότητα βλάβης του DNA και ακολούθως γενετικών μεταλλαγών, που οδηγούν στον καρκίνο.
Βασικά, και τα δύο θρεπτικά συστατικά που εντοπίσαμε εμπλέκονται στον χημικό μηχανισμό που ευθύνεται για την δημιουργία και την διατήρηση του DNA, λέει. 
Και προφανώς πρέπει να υπάρχουν σε ικανοποιητικά επίπεδα για να λειτουργεί ομαλά ο μηχανισμός αυτός 
Αυτά είναι τα πολύ διαφωτιστικά νέα, που ήρθαν αυτές τις μέρες στο φώς της δημοσιότητος. Επιλογή του καθένα απο εμάς πως θα διαμορφώσει τη ζωή του.
alt
alt

Σχολιάστε