ΛΕΜΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονεσ

Το 50% περίπου του ασβεστίου του αίματος είναι ιονισμένο ,το άλλο 50% βρίσκεται δεσμευμένο σε πρωτεΐνες 40-45%, κυρίως λευκωματίνες και ανιόντα 5-10% φωσφορικά κιτρικά  διττανθρακικά,γαλακτικά .

Εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας πρωταρχικά  χρειάζεται ασβέστιο.  Πόσο; Τόσο ώστε ν’ αποκατασταθεί το αναγκαίο 1% του ασβεστίου αίματος. Μόνον όταν ο οργανισμός έχει επάρκεια ασβεστίου αρχίζει η αυτορύθμιση .

Σχετική εικόνα

Συμπέρασμα : Για να έχει ο οργανισμός τη δυνατότητα  αυτορύθμισης οφειλουμε να του παρέχουμε το ιονισμένο ασβέστιο που χρειάζεται. Εάν το pΗ του σάλιου είναι μικρότερο του 7,5  τότε το περιβάλλον είναι  όξινο δηλαδή κακό για τον οργανισμό μας που δημιουργείται λόγω των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας. Κι αυτό συνεπάγεται ένα πλήθος παθήσεων.Εάν τωρα  κάποιος έχει μια πάθηση του ήπατος, αυτό σημαίνει με απόλυτη ακρίβεια ότι το pΗ του αίματός του είναι προς την όξινη πλευρά. Αυτό είναι βέβαιο. Το ασβέστιο της διατροφής μας αφομοιώνεται δυστυχώς σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Η βασική ιδιαιτερότητα μεταβολισμού του ασβεστίου είναι το ότι αυτό αποβάλλεται σταθερά από το σώμα μας ανεξάρτητα από το πόσο προσλαμβάνουμε. Δηλαδή ανεξάρτητα αν εμείς παίρνουμε ασβέστιο ορισμένη ποσότητα φεύγει με τα ούρα, τις κενώσεις με όλες τις εκκρίσεις. Γι αυτό πρέπει να έχουμε πάντα  επάρκεια  ασβεστίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η οστεοπενία-οστεοπόρωση

Υπερασβεσταιμία είναι ένδειξη ενισχυμένου  μεταβολισμού ασβεστίου, προπομπός της έλλειψης  ασβεστίου  στον οργανισμό. Εάν π.χ. η εξέταση αίματος δείξει 6% ασβέστιο, αυτό σημαίνει ότι στον οργανισμό  υπάρχει καταστροφική έλλειψη ασβεστίου. Δηλαδή αποβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό.Αυξημένο ασβέστιο στο αίμα σημαίνει ότι υπολειτουργεί το ήπαρ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωϊνο

Αποτέλεσμα εικόνας για τρώμε στον...ατμό

Αποτέλεσμα εικόνας για υπερασβεσταιμία

Το ασβεστιο είναι ένα από τα βιογόνα στοιχεία απαραίτητα για την κανονική διεξαγωγή των ζωτικών διεργασιών. Παρευρίσκεται σε όλους τους ιστούς και υγρά του σώματος.Είναι απαραίτητο για την δημιουργία  σειράς κυτταρικών δομών και για την ενεργοποίηση  των ενζύμων

Σχετική εικόνα

Όλα τα πράσινα λαχανικά , περιέχουν μαγνήσιο  που    βοηθά  να διατηρήσουν καλή  ποιότητα τα οστά μας 

Προσεχουμε Τα αλμυρά τρόφιμα ,τα κονσερβαρισμένα. Η καφεϊνη ελαττώνει την απορρόφηση του ασβεστίου Το αλκοόλ το ιδιο . Προσεχουμε να εχουμε ένα σωστο πρωινό, με ταχινι, στο οποιο θα λιωσουμε  με βραστο νερο,  μια κουταλια της σουπας μελι από ρεικι, ακριβως αυτό το πικρο. Προσθετουμε βρασμενο σιταρι, αμυγδαλα, ενα ξερο συκο, 2 ξερα δαμασκηνα,2 ξερα βερυκοκα σε μικρα κομματακια.. 

Δεν  ξεχνάμε ποτε πως η πρόσληψη βιταμίνης D , βοηθά  στην κεφαλοποιηση, του προσλαμβανομενου , ασβεστίου, αρα κανουμε μια βολτα στον ηλιο 14.00-15.0 καθε μερα. Αυτή είναι η θαυμαστή φυσιολογία του ανθρώπου .

Χαιρετε.

 

Σχολιάστε