ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ

 

 

 
 

 

 

 

 

Αν ριξουμε μια ματια στον ορισμό της δεισιδαιμονίας καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι παρα μία παράλογη πίστη Υπήρχε στον Μεσαί­ωνα αλλά, εξακολουθεί να υπάρχει  και σημερα  στην ζωή πολλών ανθρώ­πων.

Πιστεύουν, ότι τα πάντα διευθύνονται από μερικές δυνάμεις απρόσωπες, υπερφυσικές και μυστη­ριώδεις.

Και φυσικά εκεί πού υπάρ­χει ή δεισιδαιμονία υπάρχει και ή μαγεία. Ομως τί σημαίνει μαγεία; Επιδιώ­κει ό άνθρωπος να εξευμένιση και να εξιλέωση αυτές τις υπερφυσικές και μυστηριώδεις δυνάμεις, ώστε να περνά καλά στην ζωή του, και χρησι­μοποιεί την μαγεία.

Και είναι παράλογο στην εποχή μας, που αναπτύχθηκε τόσο πολύ ή επιστήμη, να υπάρχουν τάσεις δεισιδαιμονίας μεταξύ των ανθρώπων.Το ερώτημα είναι:

Πώς αντιμετω­πίζεται  ή δεισιδαιμονία, αλλά και ή μαγεία πού είναι συνάρτηση της ;

Υπάρ­χουν δύο τρόποι Ο ένας είναι ή  θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ή οποία πιστεύει στον Θεό πού διευθύνει  τον κόσμο, έναν Θεό αγάπης, πού έχει μέσα του πολύ μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο. Αυτός ό Θεός διευθύνει την ιστορία και τον κάθε άνθρωπο προσωπικά.

Δεν υπάρχουν μυστηριώδεις δυνάμεις στην κτίση των οποιων είμαστε δούλοι . Δεν μας συντηρούν στην ζωή οι τροφές, οι βιταμίνες,  τα φάρμακα και τα εμβό­λια, άλλα στην βιολογική ζωή, μας συντηρεί ή άκτιστη ενέργεια τού Θεού , διά των τροφών, δια των βιταμινών,  διά των φαρμάκων  και πρέπει να έχουμε  πίστη στην Πρόνοια Του 

Και ό δεύτερος τρόπος με τον όποιο αντιμετωπίζουμε την δεισιδαι­μονία είναι ή επιστήμη, και μάλιστα ή σύγχρονη με τις ανακα­λύψεις της η οποια  διερευνά τον αισθη­το κόσμο και μας βοηθά στην συντήρηση και αντιμετώ­πιση διαφόρων ασθενειών . 

 

 

 

 

 

alt

 
 
 
 

Σχολιάστε